Голова правління ПрАТ "Одеська кіностудія, отримав нагороду «Культурна столиця»!
Голова правління ПрАТ "Одеська кіностудія, отримав нагороду «Культурна столиця»! Анонси

Андрій Осіпов - письменник, кінопродюсер, член Національної спілки кінематографістів України, громадський діяч.

З грудня 2016 року очолює Одеську кіностудію.

У 2017 році з ініціативи Андрія на території кіностудії відкрито Музей кіно, який присвячений 110-річниці національного кінематографа, а у 2018 році – Музей техніки кіно ім. Йосипа Тимченка. Також було випущено серію книг про історію кіно під загальною назвою «Бібліотека Одеської кіностудії».

Для вшанування видатних працівників кіно Андрій Осіпов започаткував щорічну професійну премію «Легенда Одеської кіностудії», якою нагороджуються особи, що працювали на Одеській кіностудії 25 і більше років.

З 2017 року Одеська кіностудія під керівництвом Андрія Осіпова започаткувала та успішно монетизує власний YouTube-канал, який має понад 1,5 млн підписників та понад 50 млн відвідувачів щомісяця. Кіностудія має Музей кіно, що приносить дохід у понад 1 млн грн щорічно. Оновлено обладнання та проведено ремонт першого знімального павільйону (Арт-Центру) ім. Віри Холодної. На кіностудії збудовано новий конференц-зал, літній кінотеатр та монтажний комплекс.

Сьогодні Одеська кіностудія є постійним учасником конкурсних відборів (пітчингів) Держкіно та Міністерства культури та інформаційної політики, проведено 3 національні кінопрем’єри фільмів, зняті в спільному виробництві із міжнародними партнерами.

Знято 4 фільми за власний (без держпідтримки) рахунок.

Фільми Одеської кіностудії у 2019-2022 роках отримали понад 30 кінонагород, зокрема й міжнародних.

Вийшло три книги авторства Андрія Осіпова:

- 2019 р. «З особливою жорстокістю»;

- 2020 р. «Зґвалтоване кохання». Книга відзначена на Міжнародному конкурсі «Коронація слова»;

- 2021р. повість «Банальний сюжет», що отримала Гран-прі на творчому Конкурсі Національної асоціації адвокатів України.

В Одесі налічується вісім національних творчих спілок. Вони є цілком самостійними та потужними об’єднаннями діячів культури нашого міста, які ведуть яскраву та активну професійну діяльність. Водночас керівництво міста вважає за необхідне надавати творчим спілкам постійну допомогу, підтримку, стимулювати до нових творчих здобутків. Тому за ініціативою міського голови Генадія Труханова Одеською міською радою було прийнято рішення започаткувати з 2017 року проєкт - щорічну муніципальну премію Одеського міського голови «Культурна столиця» для преміювання діячів культури Одеси, які своєю творчістю та громадською діяльністю роблять величезний внесок у розвиток культури нашого міста.

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.