Франко-Український фестиваль молодого кіно «MICT»
Франко-Український фестиваль молодого кіно «MICT» Події

3 29 листопада по 2 грудня 2023 року відбудеться Франко-Український фестиваль молодого кіно «MICT». Цього року фестиваль відзначає своє п’ятиліття і вперше пройде у змішаному форматі онлайн та офлайн подій. У фокусі конкурсної та позаконкурсної програми фестивалю – сучасні українські художні та документальні короткометражні фільми, створені молодими українськими кінематографістами. Усі глядачі з України та Франції зможуть безкоштовно, в режимі онлайн переглянути конкурсну програму фестивалю та взяти участь у професійних майстер-класах. Фільми фестивалю демонструються українською мовою з французькими субтитрами. Для цього буде необхідно попередньо зареєструватися на онлайн-платформі https://mictfilmfestival.com/.

Франко-Український фестиваль молодого кіно "MICT" - це щорічний фестиваль, який проводиться в Україні та Франції. Метою фестивалю в цьому році є підтримка молодих українських кінематографістів та їх творчості, а також популяризація українського кіно із подальшою розбудовою ко-продукційних та культурних відносин. Фестиваль є унікальною можливість для того, щоб підтримати розвиток молодого українське кіно під час війни.

До конкурсної програми фестивалю цього року увійшло 17 короткометражних фільмів.

Переможців фестивалю обере високопрофесійне міжнародне журі, очолюване видатною французькою продюсеркою та культурно-громадською діячкою Фаб’єнн Сервен-Шрайбер. Повний склад журі Франко-Українського фестивалю молодого кіно «МІСТ»-2023:

• Фаб’єнн Сервен- Шрайбер – продюсерка (Франція)- Голова журі;
• Ханна Шигулла – актриса (Німеччина);
• Катя Краусова - продюсерка кіно і телебачення (Велика Британія);
• Марина Багрій- Шахматова - сценарист, редактор, журналіст (Україна);
• Лукас Інглендер – актор (Австрія);
• Григорій Гладій – актор (Україна/Канада).

Також у м. Марсель в приміщенні Cité des Associations на поціновувачів українського молодого документального кіно очікують офлайн заходи фестивалю. У гостей фестивалю буде змога переглянути позаконкурсну програму фестивалю та особисто поспілкуватись із авторами фільмів після кожного з показів в режимі відеозвязку . Познайомитись та прийняти участь у благодійному арт проекті "Листи до Бога". Автором проекту якого, є молода харківська художниця Дарія Титова, чиї художні роботи не лише є своєрідною арт-терапією, а й допомагають людям переосмислити війну та знайти в собі сили для подальшої боротьби. Та долучитися до благодійних зборів коштів для підтримки української Аеро-розвідки та безпосередньої купівлі дронів в підрозділ Збройних Сил України - Зведена Тактична Група "Адам", у якій служать українські кінематографісти.

Позаконкурсна програма фестивалю:
• 29.11 – Альманах документальних фільмів - «На Захисті Ідентичності, Культури, Свободи» - Творче Об’єднання - #Babylon'13.
• 30.11 – Спеціальний показ «Фільм-Подія» - Документальний Фільм - «Крихка Пам'ять» - Режисер Ігор Іванько

• 01.12 – Історично-Документальний Проєкт - «Поразки Імперії» - Режисер Іван Тимшин.

• 02.12 – Спеціальний показ «Фільм-Подія» - Документальний Фільм «Щоденник Нареченої Христа» - Режисер Марта Смеречинська.

Вхід на всі заходи фестивалю безкоштовний.

Фестиваль організовано ГО "Міжнародна асоціація розвитку і підтримки української культури", у партнерстві із ADPFU, Association Volya, Французький інститут в Україні / Institut français d'Ukraine, Ambassade de France en Ukraine, Alliance Française Odessa / Альянс Франсез Одеса, Alliances Françaises en Ukraine, CNC - Centre national du cinéma et de l'image animée, Unifrance, TorinoFilmLab, Museo Nazionale del Cinema di Torino, I Am Tomorrow International Film Festival, Міністерство культури та інформаційної політики України, ДержКіно України, Український культурний фонд, Odessa Film Office, Культурною Дипломатією, Одеська кіностудія, Sarke Studio та за всебічної підтримки Одеська міська рада, Ville de Marseille, Міжнародний благодійний фонд "Українсько-європейські ініціативи", ChF "Doors" та Всеукраїнської жіночої асоціації українського кіно та кіномистецтва.

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.