Верховна Рада може розглянути законопроект про підтримку українського кіно наступного тижня

Верховній Раді України пропонують підтримати український кінематограф і заборонити російську медіа-продукцію, повідомляє "Українська правда".

Відповідні законопроекти голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький запропонував включити у порядок денний наступного пленарного тижня.

18 квітня 2016 року на погоджувальній раді парламенту пан Княжицький попросив включити на наступний пленарний тиждень закон про підтримку українського кінематографу і закон "про заборону медіа-продукту агресора" (йдеться про законопроект "Про внесення змін до деяких законів України стосовно обмеження використання медійної продукції держави-агресора". – НСКУ).

Мовляв, їх іще готують, а на цей тиждень порядок денний уже фактично складено.

На запитання голови Верховної Ради Андрія Парубія, чому таки не цього тижня, Микола Княжицький відповів:

"Технічна частина ще не готова, тому що не можна було навіть комітети провести, бо цілий час було засідання фракцій під час прем’єріади. І ми трошки загальмували".

"І в нас яка практика: представники коаліції збираються, дають нам порядок денний, ми тут виступаємо – пишуть: де, коли вносяться в нього невеликі зміни, але це суто номінально", – сказав він.

"Ми використовували завжди погоджувальну раду – про що робив зауваження пан Кокс, що так не можна робити, – для піару політичних заяв, що абсурд. Бо саме тут мають прийматися рішення щодо узгодження з лідерами коаліції. Сподіваюся, надалі так і буде", – додав пан Княжицький.

"Українська правда", 18 квітня 2016 року

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.