Українські кінодистриб’ютори не взяли фільм Станіслава Говорухіна у кінопрокат

Українські кінодистриб’ютори не взяли новий фільм Станіслава Говорухіна «Кінець прекрасної епохи» у кінопрокат. У Росії місцева стрічка вийшла у кінотеатрах 1 жовтня. Натомість на українських екранах її не буде.

Про те, що в Україні від фільму відмовилися «з усіх відомих причин», повідомив Сергій Сорочкін, представник російської компанії «Люксор», яка займається прокатом стрічки, передає Еспресо.TV.

Режисер Станіслав Говорухін – гучний прихильник політики президента Росії Володимира Путіна, який публічно підтримав анексію Криму. У своїх антиукраїнських заявах він, зокрема, розповідав, що, працюючи на Одеській кіностудії, «потерпав від бандерівців».

Під час зйомок стрічки «Кінець прекрасної епохи», заснованої на біографії письменника Сергія Довлатова, російський актор Федір Добронравов, який виконав одну із головних ролей, та інші члени знімальної групи фільму побили сімейну пару з Нью-Йорка, що запитала у режисера, навіщо той підписав листа на підтримку окупації Криму.

Повідомлення про невихід фільму Сергія Говорухіна в український прокат прокоментував голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко. «Офіційно повідомляю, що Держкіно не забороняло новий фільм Станіслава Говорухіна «Конец прекрасной эпохи». І не могло цього зробити, бо жодний дистриб’ютор до нас не звертався для отримання прокатних посвідчень на цю стрічку», – написав він 17 вересня 2015 року у Фейсбук.

Варто зазначити, що в українських кінотеатрах не було і попередньої роботи Станіслава Говорухіна – минулорічного фільму «Weekend», що в Росії вийшов 16 жовтня 2014 року.

Власна інформація НСКУ

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.