УКРАЇНСЬКЕ КІНО НА БЕРЛІНАЛЕ

 

На Берлінале-2016 у різних секціях і заходах будуть представлені українські фільми:

• Цього року до офіційної конкурсної програми «GENERATION 14 plus» (секція фільмів присвячена дітям та молоді) відібраний український короткометражний ігровий фільм «Без тебе» (Sensiz) незалежного режисера Нарімана Алієва.

Покази відбудуться:
15 лютого о 17:00 у CinemaxX 1
17 лютого 17:30 CinemaxX 1
18 лютого 13:00 HKW
20 лютого 14:30 CinemaxX 1
21 лютого 16:00 CinemaxX 5 

“SENSIZ” - це історія кримськотатарської сім’ї. Головні ролі у стрічці зіграли непрофесійні актори - двоюрідні брати режисера Февзі та Ремзі Білялови. Стрічка відзнята 2015 року у Криму.

• На Європейському кіноринку відбудеться ринковий показ української історичної драми «Гетьман».

Показ відбудеться:
12 лютого о 17:50 у CinemaxX Studio 15
Виробництво: Україна, 2015 рік, студія «ЗЛАГОДА»
Автор сценарію і продюсер - Віктор Веретенніков
Режисер-постановник – Валерій Ямбурський
Ця історична стрічка змальовує період з біографії Богдана Хмельницького. Зйомки «Гетьмана» проходили навесні-влітку 2014 року у Львівській та Київській областях. Через анексію Криму Росією зйомки в Бахчисараї довелося скасувати.
Допрем’єрний показ стрічки в Україні відбувся на 45-му КМКФ «Молодість».

• У паралельній програмі фестивалю «PANORAMA Dokumente» відбудеться світова прем’єра документальної стрічки «Маріуполіс» («Mariupolis») литовського режисера Мантаса Кведаравічюса.
Фільм відзнятий у місті Маріуполь протягом весни-осені 2015 року. Це стрічка не про війну, а скоріше про мир під час війни і про людей, які незважаючи на події, що розвиваються довкола них, живуть надією на зміни. Виробництво: Литва, Німеччина, Франція, Україна 2016 рік.

Покази відбудуться:
14 лютого о 17:00 у CineStar 7 (E)
15 лютого о 22:30 CineStar 7 (E)
16 лютого 18:00 Cubix 8 (E)
20 лютого 17:00 CineStar 7 (E)

На ринку ко-продукції талантів (Co-Production Market - Talent Project Market) 14-16 лютого буде презентований незавершений проект «Танк», режисера Максима Ксьонди. Підліток із неблагополучної сім’ї на прізвисько Малий знаходить німецький танк часів Другої світової війни. Порившись разом із дворовим товаришем в Інтернеті, Малий розуміє, що його знахідка коштує близько мільйона доларів. Це шанс вирватися з цього Богом забутого місця. Малий намагається продати танк по частинах.
Виробництво: Noosphere Films
Продюсер - Макс Сердюк
Жанр: драматичний трилер

 

ПАРАЛЕЛЬНІ ПОКАЗИ:

 

• 20 лютого у кінотеатрі Babylon Mitte Cinema House відбудеться показ вже знаної документальної німої стрічки «Одинадцятий» всесвітньо відомого режисера Дзиґи Вертова.

Дзиґа Вертов сказав, що «Одинадцятий» написано відеокамерою без посередництва сценарію і що камера замінила для нього перо письменника. Режисер фактично винайшов кінематографічну мову, в якій камера безпосередньо фіксує сиру матерію життя. «Одинадцятий» – перший фільм, знятий Вертовим в Україні. Одинадцятий рік радянської влади – період індустріалізації, зведення промислових гігантів.
Фільм знятий 1928 року.
Показ демонструватиметься у живому музичному супроводі українського композитора та виконавця Антона Байбакова.
Організатор показу: Національний центр Олександра Довженка.

• В рамках Берлінського тижня критики (BERLIN CRITICS’ WEEK) під час проведення Берлінале відбудеться світова прем’єра драми українського режисера Ігоря Мінаєва «Голубе плаття».
Це стрічка-огляд власної творчості Ігоря Мінаєва часів радянської цензури. У стрічку включено три короткометражні роботи режисера 1970-х і 1980-х років. «Голубе плаття» є поетичним і сінефільським пригадуванням минулого, що відходить.
Виробництво: Україна, Франція, 2015 рік.

 

Партнери Ukrainian Film Corner:

 

  

ПАТ «УКРПЛАСТИК» понад 80 років закріплює за Україною імідж потужного європейського промислового та наукового центру. Є найбільшим виробником гнучких пакувальних матеріалів Східної Європи та входить у ТОП-15 європейських виробників. 66 країн світу купують його продукцію, бо вона найкраща.

 

Кіностудія «ЗЛАГОДА»

Міжнародні авіалінії України. Підтримкою української кіноіндустрії та своєю безпосередньою діяльністю компанія робить свій внесок у виконання важливої соціальної місії - Відкриття України світу

Телеканал «Сонце»

66-й кінофестиваль «Берлінале» відбудеться з 11 по 21 лютого у столиці Німеччини. На фестивалі буде презентовано близько 400 фільмів.

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.