«Арґумент-Кіно» Володимира Войтенка оновлюється

Від лютого 2016 року програма кінокритика Володимира Войтенка «Арґумент-Кіно» виходитиме на телеканалі «1+1» в оновленому вигляді. Окрім показу українського фільму, кожен випуск стане щотижневим провідником до світового та українського кінематографа.

Щотижня програму буде присвячено найважливішому й найприкметнішому на екрані та поза ним – розповідатиметься про кінотеатральні прем’єри, про впливові та культові фільми, про знакові світові кіноподії, про українське кіно у його невпинному русі.

Саме про це останнє йтиметься у студійних розмовах з українськими кінотворцями.

Зокрема у стартовій лютневій програмі, у ніч із 7 на 8 лютого, про поступ української анімації розповість знаний київський режисер-аніматор Степан Коваль, володар «Срібного ведмедя» Берлінського МКФ (2003). Потому буде продемонстровано стрічку Бориса Івченка «Анничка» (1968).

14 лютого у програмі заплановано показ стрічки «Звичайна справа» (2012) і зустріч із її автором – режисером, оператором, продюсером ігрового і документального кіно Валентином Васяновичем.

21 лютого в ефірі – документальний фільм об'єднання #Вавилон'13 «Сильніше, ніж зброя» (2014) і зустріч із співавтором фільму Володимиром Тихим, нова документальна робота якого – «Бранці» – виходить у вітчизняний прокат 25 лютого.

28 лютого в «Арґументі-кіно» – стрічка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» (2012). Гість програми – кінорежисер Михайло Іллєнко.

Програму Володимира Войтенка «Арґумент-кіно» було започатковано 1999-го року. Це найтриваліший кінопроект в ефірі українського телебачення.

інформація НСКУ

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.