121- річниця з дня народження Олександра Довженка



З 10 по 16 вересня 2015 року український кіновиробник та дистриб`ютор «ІнсайтМедіа» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Національного центру Олександра Довженка, випускає в прокат кінозбірку «Довженко. Одеський світанок. Арсенал», який складається з короткометражної документально-біографічної стрічки «Олександр Довженко. Одеський світанок» (2014) та епохальної картини Довженка «Арсенал» (1928),яка була реставрована та озвучена сучасним музичним супроводом фахівцями Національного центру Олександра Довженка.

Річниця з дня народження основоположника традицій українського кінематографу та, власне, день українського кіно, який цього року припадає на 12 вересня, – це чудові приводи розповісти глядачеві про життя та творчість людини, чий мистецький погляд, сила духу та сміливі творчі рішення варті захоплення та наслідування.

Покази відбудуться в 6 містах України: Київ, Харків, Одеса, Чернівці ,Черкаси, Вінниця за участі членів знімальної групи, які завітають в кожне місто щоб представити фільми та поспілкуватися з глядачами.

«Творчий і особистий шлях Олександра Довженка є узагальненням долі цілих поколінь українських митців 20 століття, тому увага до цієї постаті надважлива для розвитку майбутнього української культури» - зауважив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Прес-служба Держкіно

Поділитись з друзями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.