Верховна Рада постановила відзначити 75-річчя з дня народження Богдана Ступки на державному рівні

6 червня 2016 року голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав постанову Верховної Ради України про відзначення 75-річчя з дня народження Богдана Ступки.

Постанову було прийнято народними депутатами 31 травня 2016 року.

Документом передбачено урочисте відзначення на державному рівні 75-річчя з дня народження Богдана Ступки, видатного діяча української культури, Героя України.

Своєю постановою Верховна Рада рекомендує Кабінету Міністрів України утворити організаційний комітет з питань підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 75-річчя з дня народження Богдана Ступки та розробити і затвердити відповідний план заходів, вирішивши питання їх фінансового і матеріально-технічного забезпечення.

На думку народних депутатів, план заходів має передбачити:

  • необхідність завершення розробки та встановлення пам’ятника Богдану Ступці на місці його поховання;
  • створення музею Богдана Ступки у приміщенні Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка;
  • проведення урочистостей з нагоди 75-річчя з дня народження Богдана Ступки у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка.

Верховна Рада України рекомендує Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і творчості Богдана Ступки, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв'язку з відзначенням 75-річчя з дня його народження.

Натомість Державному агентству України з питань кіно рекомендовано організувати показ фільмів за участі Богдана Ступки.

Крім того народні депутати запропонували Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 75-річчю з дня народження Богдана Ступки, а Українському державному підприємству поштового зв'язку «Укрпошта» видати поштову марку, присвячену 75-річчю з дня народження Богдана Ступки.

Власна інформація НСКУ

Поделиться с друзьями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.