У кінотеатрах покажуть українські експериментальні короткометражки!

1 вересня в український прокат виходить альманах "Український експеримент", світова прем’єра якого відбулася на Третьому міжнародному фестивалі кіно та урбаністики «86», що проходив за підтримки Держкіно України.

“Український експеримент” – альманах короткометражних експериментальних фільмів молодих українських режисерів, який є новим проектом компанії-дистриб'ютора 86PROKAT. Це п’ять документальних історій стосунків між людиною та сучасними містами, серед яких Київ, Лісабон, Лос-Анджелес, Бровари та село Піски.

У рамках презентації альманаху відбудеться київська прем’єра стрічки “Цвєтаєвої та Маяковського” режисера Поліни Мошенської - володарки Ґран-прі першого національного конкурсу документального кіно "Пальма Півночі" та грошового призу розміром 25 000 грн.

Окрім цього, до альманаху увійшли: експериментальна стрічка “Перемир’я” Валерія Пузіка, яка отримала спеціальну відзнаку Конкурсу; “Дивокрай” українсько-американських медіа-активістів Наташі Машарової та Анатолія Ульянова, якій дістався приз глядацьких симпатій; "70 вулиць" режисера Макса Лижова та "Рожева мапа" режисера Еля Парвулеско.

Поделиться с друзьями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.