У Гамбурзі тривають Українські кінодні

14 лютого 2016 року до Дня закоханих у Гамбурзі відбувся показ українсько-турецької стрічки “Люби мене” Марини Ер Горбач і Мехмета Багадира Ера.

Захід було організовано українським кінодистриб'ютором Big Hand Films спільно з українсько-німецьким об'єднанням ArtMaidan в рамках Українських кіноднів (“Cinema ArtMaidan”).

Від січня 2016 року щомісяця у центральному кінотеатрі міста Гамбург Metropolis Kino на великому екрані демонструють сучасне українське кіно.

Перший показ відбувся 10 січня. Фільмом, що відкрив цьогорічні Українські кінодні, стала сімейна музична комедія “Трубач” Анатолія Матєшка.

“Приємний був перегляд, з відлунням дитячого сміху по залу. Made in Ukraine, ще й для всієї сім'ї. Варто не забувати, що ми і в такому жанрі можемо, комедійно і з музикою. Добрий фільм. Дякую”, – зазначила засновниця ArtMaidan Юлія Марушко.

Одне з основних завдань проекту – ознайомлення гамбурзької кіноаудиторії із актуальним українським кінематографом.

На глядачів очікують покази документальної стрічки Володимира Тихого “Наша Надія” (13 березня), біографічної драми “Параджанов” Сержа Аведікяна і Олени Фетісової (17 квітня), драми “Істальгія” Дарії Онищенко (8 травня) та трилеру “По той бік” Олександра Литвиненка (19 червня).

У рамках заходу заплановані зустрічі та дискусії із гостями – режисерами, акторами, музикантами, обговорення фільмів у формі Q&A із аудиторією.

“Український кінематограф сьогодні формує нове обличчя. Його впізнають, його дивляться і з ним співпрацюють. Оплески і велике “дякую” продюсерам і авторським групам, які знаходять можливість і шлях вступати у ко-продукцію. Досвід співпраці з іншими країнами дає нам нам нові ринки, інший досвід і робочі місця”, – зазначила координатор проекту, представник компанії Big Hand Films Олена Качур.

Українські кінодні у Гамбурзі (“Cinema ArtMaidan”) проходять за підтримки Міністерства закордонних справ України, Посольства України у Федеративній Республіці Німеччина, Генерального консульства України у Гамбурзі, Національного центру Олександра Довженка та Державного агентства України з питань кіно.

За офіційною інформацією

Поделиться с друзьями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.