«Танк» нагороджено на Ринку ко-продукції 66-го Берлінале

15 лютого 2016 року проект повнометражної української стрічки «Танк» Максима Ксьонди було винагороджено на Ринку ко-продукції 66-го Берлінале.

Роботу українських кінематографістів було представлено у секції «Talent Project Market», куди відібрали десять проектів. Українська стрічка отримала VFF Talent Highlight Pitch Award і 10 тис. євро на подальшу розробку проекту.

Продюсер «Танку» – Максим Сердюк, кінокомпанія «Noosphere Films», режисер – Максим Ксьонда, сценарист – Іван Тімшин. Жанр майбутньої стрічки – драма, трилер з елементами нуару.

«Підліток із неблагополучної сім’ї на прізвисько Малий знаходить німецький танк часів Другої світової війни. Порившись разом із дворовим товаришем в Інтернеті, Малий розуміє, що його знахідка коштує близько мільйона доларів. Це шанс. Шанс вирватися з цього Богом забутого місця. Малий намагається продати танк по частинах, виходить на німця, зацікавленого в поверненні останків свого діда на батьківщину... А за такі гроші люди в його містечку – від криміналітету до продажної міліції, від вчителів у школі до алкоголіків у дворі – можуть зробити все що завгодно», – йдеться в синопсисі.

У липні 2015 року «Танк» став переможцем конкурсу повнометражних кінопроектів на пітчингу 6-го Одеського МКФ, а в листопаді переміг на пітчингу, що проходив в рамках кіноринку «Соnnecting Соttbus» на МКФ у Котбусі.

Стрічку технічно підтримує компанія «TechnoRent» і фінансує кіпрська компанія «Pride Capital».

Фото – сторінка «Танку» у Фейсбук

Власна інформація НСКУ

Поделиться с друзьями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.