прем’єра фільму Юрія Іллєнка «Легенда про княгиню Ольгу»


У День Незалежності в Києві відбулася знакова для українського кінематографу подія – прем’єра фільму Юрія Іллєнка «Легенда про княгиню Ольгу» українською мовою і зібрала повний зал в «Київській Русі»

На прем’єру стрічки в кінотеатр «Київська Русь» завітали: голова Держкіно Пилип Іллєнко, народна артистка України та виконавиця головної ролі у фільмі Людмила Єфименко, Богдан Бенюк - актор голосом якого заговорив персонаж Ільм, письменники Віталій та Дмитро Капранови, які здійснили літературну адаптацію перекладу, музикант Олександр Ярмол - озвучив князя Святослава та гурт «Гайдамаки», що записали свою версію пісні до фільму. Також показ відвідав Андрій Іллєнко – народний депутат та син Юрія Іллєнка, перший заступник міністра культури України Ігор Ліховий, режисер україномовного дубляжу Максим Кондратюк та українські кінематографісти, кінокритики, кінознавці та політики. Модератором урочистої частини став ведучий ICTV Андрій Куликов.
– Цією роботою ми вирішили довести дуже важливу річ: в Україні була і є велика акторська школа. Зображення у фільмі покаже, що вона була велика, а дубляж – що вона такою і є, – зазначав під час урочистої частини заходу голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Прем’єра картини зібрала повний зал глядачів. Перед початком сеансу в холі кінотеатру відбувся виступ гурту «Гайдамаки», який виконав пісню з фільму у рок-інтерпретації. Послухати композицію «Літу осінь наснилась» можна тут.

Україномовний дубляж славетної стрічки Юрія Іллєнка було здійснено студією ‪#‎KWA_sound_production‬ за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка та телеканалу ‪#‎ICTV‬.

 

Поделиться с друзьями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.