75-річниця від дня народження Івана Миколайчука

15 червня цього року виповнилось 75 років від дня народження українського кіноактора, режисера, сценариста, лауреата Шевченківської премії та Заслуженого артиста України Івана Васильовича Миколайчука.


Акторським дебютом студента кіноакторського факультету Київського інституту театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого стала роль у курсовій роботі Леоніда Осики «Двоє». Далі були зіграні ролі у фільмах «Сон» та «Тіні забутих предків», «Білий птах з чорною ознакою» та «Пропала грамота». У якості режисера Іван Миколайчук створив картину «Вавілон ХХ».

Голова правління кіностудії Андрій Звєрєв зазначив: «Одеська кіностудія пишається тим, що у нашому фільмофонді є кінокартина для дітей за участю Івана Васильовича «Про Вітю, про Машу та морську піхоту» режисера Михайла Пташука. В архівах музею кіно ОВ НСКУ завдяки Вадиму Костроменко та Ярославу Лупію і досі зберігаються перші фотопроби Івана Миколайчука та кадри зі знімального майданчику.
А картина «Тіні забутих предків» - це шедевр не тільки вітчизняного, а й світового кінематографу – 39 міжнародних нагород, з яких 24 – Гран-прі фестивалів у різних країнах».

15 червня о 14.00 у малому кінозалі Одеської кіностудії відбувся кінопоказ фільму «Тіні забутих предків».

Дякуємо за архівні фото зі знімального майданчику к\к "Про Вітю, про Машу та морську піхоту" Голові ОВ НСКУ Ярославу Лупію та директору Музею кіно Вадиму Костроменку.

Поделиться с друзьями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.