28 січня – акція кінематографістів під Верховною Радою України

28 січня 2016 року, з 9.00 до 14.00 під центральним входом Верховної Ради України відбудеться акція на підтримку проекту Закону №3081-д «Про державну підтримку кінематографії в Україні».

Цього дня на засіданні Верховної Ради депутати розглядатимуть у першому читанні зазначений законопроект, розроблений за активної участі представників кіногалузі, у тому числі Національної спілки кінематографістів України.

«Якщо ти режисер, сценарист, оператор, художник, актор, звукорежисер, режисер монтажу, продюсер, студент кіновишу, освітлювач, кастинг директор, механік знімальної техніки, фокуспулер, касакадер, локейшн менеджер, адміністратор, спіціаліст з VFX, іншим чином береш участь у створенні українського кіно як на майданчику, так і за його межами, або ти просто глядач, що хоче бачити українське на екранах – приходь до Верховної Ради підтримати законопроект, що дає шанс нашому кіно на розвиток, а кінематографістам – можливість професійної самореалізацї на батьківщині», – звертаються організатори заходу.

«Нам всім дуже важливо, щоб українська кіноіндустрія була працездатною та грунтувалася на сучасному і прогресивному законодавстві, проекти якого розробляються за участі самих кінематографістів. Саме тому дуже важливо об’єднатися навколо підтримки законопроекту №3081-д, забувши про будь-які розбіжності між нами», – зазначають вони.

Закликаємо кінематографістів взяти участь в акції.

Коментар голови НСКУ Сергія Тримбача:

«Над законопроектом «Про державну підтримку кінематографії в Україні», який мають – у першому читанні – розглянути завтра на пленарному засіданні Верховної Ради, купчаться хмари.

Давайте зберемося 28 січня біля парламенту (з 9-ї до 14-ї) і скажемо «так» законопроекту, який відкриває нові можливості і нові шанси для нашого кіно. І скажемо тим депутатам, хто виступає проти, що вони чинять як зрадники нації.

До речі, понад 10 літ тому загроза потрапили до категорії таких ворогів вирішила справу з позитивним голосуванням щодо у чомусь схожого законопроекту в Польщі.

У підсумку кіно у поляків постало знову. Ми хочемо, щоби у нас був кінематограф? Тоді давайте прийдемо і давайте скажемо слоє слово!»

Власна інформація НСКУ

Поделиться с друзьями:
Одесская Киностудия Created with Sketch.